Blog
Hellingproef
Het is een week of twee geleden. Ik stap voor de allereerste keer in mijn gloednieuwe bedrijfswagen. Hij is beletterd [...]
Olijfolie: oogst en verwerking
Vanaf de mooie bloesemperiode in het voorjaar tot het rijpen van de olijven in prachtige groen en dieppaarse kleurschakeringen in [...]
Wat bepaalt de kwaliteit van olijfolie?
Onze olijfoliën hebben een zuurgraad onder de 0,5% en zijn hierdoor subliem zuiver. Maar welke kwaliteiten zijn er eigenlijk en [...]
Olijfolie warm of koud te gebruiken?
De meeste mensen gebruiken olijfolie alleen voor koude toepassingen. Maar dit is lang niet het enige waarvoor olijfolie gebruikt kan [...]
Wat bepaalt de smaak van olijfolie?
Wat bepaalt de smaak van olijfolie? Wereldwijd zijn er meer dan 1.500 olijvenrassen en uiteindelijk draait het allemaal om smaak [...]
Olijfolie en olijven zijn vet gezond!
Zuivere olijfolie heeft heilzame eigenschappen. Het bevat gezonde vetzuren, mineralen, vitamines antioxidanten en die zijn goed zijn voor ons lichaam. [...]
10-Jarig jubileum voor Olive Oil Company
Het begon tien jaar geleden op het Griekse eiland Thassos, waar met liefde en respect voor de natuur de zuiverste [...]