Hellingproef

Het is een week of twee geleden. Ik stap voor de allereerste keer in mijn gloednieuwe bedrijfswagen. Hij is beletterd bij Graficin en als ik in stap om weg te rijden gloei ik van trots. Wat is ie gaaf!

Cindy was mee naar buiten gelopen om haar tevreden klant uit te zwaaien, na tien minuten zie ik haar in mijn spiegeltje weer naar binnen lopen. Ik zit nog steeds te kijken waar alles zit en hoe die werkt, na járen automaat te hebben gereden ga ik nu weer schakelen.

Als ik wegrijd op de licht flauwe helling van de oprit bij Cindy, is het eerste dat door mijn hoofd schiet: ”Och jee, de hellingproef… Die moet ik oefenen vóór The Dutch een bestelling plaatst”. Daarna verder natuurlijk nooit meer aan de hellingproef gedacht.

Totdat eergisteren een bestelling binnenkwam van…..The Dutch. Super blij met de leuke order maar wel meteen een knoop in m’n buik. Er is maar één klant waar de weg naar de leveranciersingang een steile helling is heeft, zo’n 15%. Hoe ga ik dat doen?? Ik mijn hoofd zie ik die grote, grijze rijexaminator met een ruk de handrem aantrekken tijdens mijn (eerste) rijexamen. Dat was 26 jaar geleden, heb ik überhaupt daarna ooit nog een hellingproef gedaan?

In de afgelopen twee dagen is de hele levering aan The Dutch een beetje ‘een dingetje’ geworden, die helling daar is nu 40%.

Op zaterdagavond hebben we de verjaardag van mijn schoonzus en half gekscherend opper ik dat het misschien gezellig is om met mijn busje te gaan. “Hoezo?” vraagt Dennis, “Nou, dan kan ik misschien ergens onderweg die hellingproef oefenen. Weet jij iets?”. Ik hoor zelf hoe belachelijk het klinkt en probeer nog te doen alsof het een grapje is. Dennis z’n ogen rollen. Hij kan het woord hellingproef na de afgelopen dagen niet meer horen!. En rijden we uiteraard gewoon in zijn auto naar onze schoonzus.

De volgende dag vat ik de koe bij de horens. Het moet vandaag! Ik word wakker en heb verschillende scenario’s voorbij zien komen die nacht. Met als worst case: ‘Daar gaat m’n bus!’. Mijn plan is nu dat ik de auto achteruit naar beneden rij, en als het kan, vast zachtjes tegen de muur aanzet. Dan kan ik in ieder geval niet naar achteren rollen.

Ik haal de bestelling op aan de zaak en ga op weg richting Spijk. De zenuwen gieren door m’n lijf, die helling is inmiddels 60%. Als ik daar aankom zet ik eerst de bus bovenaan. Ik stap uit en kijk naar beneden richting de ingang. Daar zie ik al een auto geparkeerd staan. Achteruit erin is dus geen optie. Ik besluit gewoon de bestelling naar beneden te sjouwen. Kan mij het schelen! Dan sta ik maar voor l*l. Ik loop gewoon een paar keer heen en weer.

Ik open de bus en wat zie ik daar… M’n karretje staat er nog in van het op-en afbouwen van de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. M’n hart maakt een sprongetje. Ik laad de order op de kar en rol als een echte professional de bestelling naar de ingang.

Trots voel ik als ik wegrij bij The Dutch, en morgen ga ik eerst die hellingproef eens oefenen! Tot de volgende keer keukenteam The Dutch!! Bedankt voor de leuke bestelling.

Gerelateerde berichten

Hellingproef

Het is een week of twee geleden. Ik stap voor de allereerste keer in mijn gloednieuwe bedrijfswagen. Hij is beletterd [...]

Ga naar de bovenkant