Wat bepaalt de smaak van olijfolie?
Wat bepaalt de smaak van olijfolie?
Wereldwijd zijn er meer dan 1.500 olijvenrassen en uiteindelijk draait het allemaal om smaak en kwaliteit. Net zoals bij wijn hangt deze af van vele factoren, waaronder:
- Bodemsoort
- Olijfsoort
- Geografische ligging
- Planten en bomen in de omgeving
- Klimaat
- Pluk, pers- en onderhoudstechnieken
- En de liefde voor het product, respect voor de boeren en voor de natuur
Olijfolie zoals de natuur dat bedoeld heeft!
Olijfolie is een plantaardige olie die door persingen van olijven wordt verkregen. Wij produceren onze olijfolie biologisch en zo natuurlijk mogelijk:
- Biologische wijze: Chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden niet gebruikt.
- Door de handmatige oogst beschadigen de bomen en de olijven niet en is er geen uitstoot van machines.
- Door het gebruik van 1 olijfsoort behoudt de olijfolie de authentieke smaak. Zo heb je ieder jaar dezelfde smaak en de natuur bepaalt de intensiteit.
Nieuwe aanplant heeft na vijf jaar voldoende olijven om te plukken en vanaf 15 jaar geeft de boom optimaal vrucht. Olijfbomen kunnen honderden jaren oud worden.
Feit!
Wist je dat voor 1 liter olijfolie je 5 tot 8 kilo olijven nodig hebt. Olijfolie zit in het vruchtvlees en voor 5% in de pit.
Gerelateerde berichten
Olijfolie warm of koud te gebruiken?
De meeste mensen gebruiken olijfolie alleen voor koude toepassingen. Maar dit is lang niet het enige waarvoor olijfolie gebruikt kan [...]
Olijfolie: oogst en verwerking
Vanaf de mooie bloesemperiode in het voorjaar tot het rijpen van de olijven in prachtige groen en dieppaarse kleurschakeringen in [...]
Wat bepaalt de smaak van olijfolie?
Wat bepaalt de smaak van olijfolie? Wereldwijd zijn er meer dan 1.500 olijvenrassen en uiteindelijk draait het allemaal om smaak [...]