De olijfoliën

De olijfoliën zijn door Olive Oil Company zorgvuldig voor jou geselecteerd. Ieder product vertelt het verhaal van het traditionele Griekse vakmanschap, doorgegeven van generatie op generatie. Onze producten helpen dat vakmanschap te behouden. Laat onze olijfoliën een bron van inspiratie zijn voor jouw gerechten en ontdek wat puur voor jou doet!

Even voorstellen… Pure Olive Oil, Sitia Premium Gold en Prime Olive Oil-Bio. Aangenaam!

Pure Olive Oil

Pure Olive Oil ligt aan de basis van Olive Oil Company. Het is allemaal begonnen op het kleine Griekse eiland Thassos. Daar groeien de unieke Throuba olijven. Deze biologisch gekweekte olijven geven een mooie, zuivere olijfolie met een zwoele en delicate smaak. Ze is subliem zuiver.

Pure Olive Oil is te verhitten tot 220﮿C en breed toe te passen in allerlei verschillende bereidingen, zowel koud als warm. Pure Olive Oil is alleen al met een stukje vers brood een waar genot. Simpel een perfecte harmonie!

Sitia Premium Gold

Sitia Premium Gold is vervaardigd van Koroneiki olijven van Kreta. Deze olijfolie is van de Griekse olijfoliën een van de meest zuivere en smaakvolle. Het microklimaat aan de oostkust van Kreta, en de lokale omstandigheden als; nagenoeg 12 maanden zon, veel wind en grond nabij de zee, geven deze olijfolie haar rijke en karaktervolle smaak.

Sitia Pemium Gold is qua smaak een “allemansvriend”. Haar smaak is zo elegant als haar looks. De olijfolie is lekker vol en rond van smaak met een zoet tintje. Perfect bij alle diverse bereidingen van vlees, in combinatie met tomaten en donkere groenten. Ze kan verhit worden tot 200﮿C.

Prime Olive Oil-Bio

Prime Olive Oil-Bio is een frisse olijfolie en komt van Kreta uit beschermde olijfgaarden van de streek Mylopotamos. De verse Koroneiki olijven, de eeuwenoude ervaring met het plukken en persen en het respect voor de natuur zorgen voor een subliem zuivere olijfolie.

Prime Olive Oil-Bio is Bio-, Skal- en PDO-gecertificeerd en gebotteld in BPA-vrij blik.

De heerlijke olijfolie wordt vaak omschreven als “fris, jong en grassig”. Prime Olive Oil-Bio is hoger op smaak en is meer uitgesproken van smaak. Ze komt het beste tot haar recht in combinatie met groentes, salades en vis. Warm is Prime te gebruiken tot 190﮿C”

Vergelijk Pure Olive Oil, Sitia Premium Gold en Prime Olive Oil-Bio

Pure Olive Oil

  • Op biologische wijze gekweekt
  • Gemaakt van 100% Throuba olijven
  • Handmatige oogst
  • Koud geperst
  • Ongefilterd – Natuurlijk helder verkregen
  • Subliem zuiver – Zuurgraad 0,2 – 0,5%
  • Rookpunt 220℃
  • Gebruik: Koud en warm
  • Gerecycled glas

Prime Olive Oil-BIO

  • Biologisch / PDO (BOB) / Skal gecertificeerd
  • Gemaakt van 100% Koroneiki olijven
  • Handmatige oogst
  • Koud geperst
  • Ongefilterd – Natuurlijk helder verkregen
  • Subliem zuiver – Zuurgraad 0,3 – 0,5%
  • Rookpunt 190℃
  • Gebruik: Koud en warm
  • Gerecycled blik / Bisfenol A (BPA) vrij

Sitia Premium Gold

  • PDO gecertificeerd
  • Gemaakt van 100% Koroneiki olijven
  • Handmatige oogst
  • Koud geperst
  • Ongefilterd – Natuurlijk helder verkregen
  • Subliem zuiver – Zuurgraad 0,18 – 0,3%
  • Rookpunt 220℃
  • Gebruik: Koud en warm