Pure Olive Oil

Het geheim achter de hoge kwaliteit olijfolie met de prachtige delicate smaak is de zeldzame Throuba olijf, welke alleen op het eiland Thassos groeit. Thassos is het meest noordelijke eiland van Griekenland. Het eiland staat ook wel bekend als de ‘Smaragd van Griekenland’, vanwege de weelderige Mediterrane vegetatie en de zuivere lucht. De trotse bevolking zorgt met passie en toewijding voor hun ‘Heilige Bomen’.

Kenmerken van Pure Olive Oil

  • Gemaakt van 100% Throuba olijven
  • Olijven zijn biologisch gekweekt
  • Handmatige oogst
  • Koud geperst
  • Ongefilterd – natuurlijk helder verkregen
  • Subliem zuiver – Zuurgraad 0,2 – 0,5%
  • Gebruik koud en warm
  • Rookpunt (te verhitten tot) 220℃
  • Gerecycled glas

Smaakprofiel Pure Olive Oil

Kleur: Helder, goud-geel

Geur: Licht fruitig

Smaak: Delicaat zacht – verse olijven, licht bitterzoet, beetje peperig, iets fruitig met een zweem van gras en walnoten

Nasmaak: Licht filmend met lengte